image11

Danskurs Samba & Brazilian Dance

Om danskursen

Lär dig grunderna i samba på 5 veckor! Välkommen på en rolig danskurs i samba, där du kommer få med dig grunderna i samba no pé (karnevalssamba), lära dig att röra ordentligt på höfter och ta kraft från magen och andningen. Karnevalskänslan är garanterad!


Samba är en brasiliansk dans med mycket kroppskoordination, uttryck och känsla. För mig är samba mer än fjädrar och karneval, det handlar om ett uttryck för sin inre femininitet (sensualitet, flöde, gång, lekfullhet mm) och inre maskulinitet (kraft, mod, tempo och uthållighet mm). Det ger styrka och närvaro i varje rörelse och det kan man ta med sig i vad man än dansar. Under kursen får du prova på att dansa till all typ av musik från Brasilien, och vi börjar alltid med mer tribal/instrumentell musik för att komma in i ett högre medvetande innan vi dansar.


En klass med mig börjar också alltid med att hitta en medveten närvaro i kroppen och rummet, vi jobbar med andningen och jobbar successivt med att få med alla delar (kropp, sinne och själ) för att börja dansa.


Varje lektion är totalt ca 60 min.


Detta är en danskurs i mindre grupp, högst 10 personer. Att gå danskurser i mindre grupp ger större och snabbare möjlighet till utveckling inom dansen och du får stort utrymme för personlig feedback under kursen. Nivån är grundnivå, så passar dig som är nybörjare, och dig som har dansat lite, men vill träna mer.

Du kanske arbetar kvällar, är föräldraledig, student, vill passa på att träna på lunchen? Då passar denna kurs dig!

Plats: Sveavägen 128, Dance Connection (mån 20 jan), Tegnérlunden 6, Kühlers Dansskola (tors 23 jan).

Roslagsgatan 58, Tim's Pilates Parlor (dagskurs 30 jan).

Öppet hus och kursstart: Mån 20 jan kl 18.30, Tors 23 jan kl 19.00. Tors 30 jan kl 12.00.
Kursdatum: 23 jan-9 april, 11 veckor

30 jan - 27 feb, 5 veckor
Pris: Dagskurs 1500 kr (5 v), max 10 deltagare.

Kvällskurs 11 v (1800 kr). 


För anmälan, kontakta mig nedan!